Paul Haarhuis over topsportcultuur bij BNR Radio

Topsportcultuur en tennis in Nederland

bnr-radio

BNR Nieuwsradio.

Paul Haarhuis was vanmiddag te gast bij het programma van Roelof Hemmen op BNR. Hij sprak daarin over de veranderingen die volgens hem noodzakelijk zijn om een topsportcultuur te kweken en over zijn nieuwe functie bij de KNLTB.

Het interview vind je hier. Ook de NOS maakt een item over de eerste dag van Paul Haarhuis in zijn nieuwe functie. Dat item vind je hier.

Auteur
Gepubliceerd
11 maanden geleden
Categoriƫn
BestuurTraining
Reacties
Geen reacties
Geschreven door Bob
Bob, 27 jaar jong, is een onbetwiste tennisfan. Vanaf zijn 6e levensjaar is hij op de tennisbaan te vinden van tennisclub Schoorl; door velen bestempeld als het "mooiste park van Nederland", vlak aan de voet van de Schoorlse duinen. Hoewel nooit een echt talent geweest, heeft hij even meegetraind op de banen van Heerhugowaard. Na zijn middelbare school besloot hij naar Spanje te reizen om zijn tennisidool Juan Carlos Ferrero te ontmoeten en dat lukte. Hij mocht van coach Antonio Cascales meetrainen met de talenten en kon van dichtbij meemaken wat er voor nodig is om ontwikkeld te worden voor internationaal toptennis. Eenmaal terug in Nederland startte Bob met een jeugdvriend het (mini)bedrijf Racketbespanners, wat onlangs een reboot heeft gekregen via het online platform tennisracket-bespannen.nl. In Bob's boekenkast staan boeken van onder andere Stanley Franker, Nick Bolletieri en Chris Levitt. Hij is eeuwig dankbaar voor de kaarten die zijn ouders regelde voor de Roland Garros finale van 2005, waar Rafael Nadal zijn eerste Grand Slam veroverde. Bob werkt bij Decathlon Nederland als Afdelingsmanager en is daar lid van de Sport Export Group Artengo/Tennis. Via ilovetennis.nl wil Bob graag bijdragen aan het voeren van een discussie op niveau over wat er voor nodig is om het Nederlandse (top)tennis op een hoger niveau te krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *