Nostalgie in Hilversum: Haase naar Melkhuisje

Het Melkhuisje is terug op de tenniskalender. Weliswaar niet als ATP-toernooi, maar als een driedaags evenement (18-20 mei) dat geheel in het teken staat van de voorbereiding op Roland Garros. Robin Haase heeft zijn deelname al toegezegd.

De kopman van het Nederlandse mannentennis treedt samen met een landgenoot en twee buitenlandse spelers aan op de gravelbaan waar van 1957 tot en met 1994 jaarlijks een internationaal toernooi plaatsvond. Na 1994 verhuisde het toernooi naar Amersfoort, waar in 2008 voor het laatst de Dutch Open werd gehouden. Eind 2008 verkocht de organisatie van de Dutch Open de ATP-licentie aan de familie van Novak Djokovic, die een toernooi opzette in Belgrado.

De Melkhuisje Masters is tot stand gekomen door intensieve samenwerking tussen HLTC ’t Melkhuisje, de gemeente Hilversum, het stadsfonds en het bedrijfsleven en zal facilitair worden ondersteund door tennisbond KNLTB. Er wordt een poulesysteem gehanteerd, waardoor alle spelers verzekerd zijn van drie partijen. Daardoor kunnen zij zich optimaal voorbereiden op Roland Garros.

Op het centre court, waar de Tsjech Karel Novacek in 1994 de laatste editie van de Dutch Open in Hilversum won, zal plaats zijn voor zo’n 1500 toeschouwers.

(bron: knltb.nl)

Auteur
Gepubliceerd
7 maanden geleden
Categoriën
MediaPro Tour
Reacties
1 Comment
Geschreven door Bob
Bob, 27 jaar jong, is een onbetwiste tennisfan. Vanaf zijn 6e levensjaar is hij op de tennisbaan te vinden van tennisclub Schoorl; door velen bestempeld als het "mooiste park van Nederland", vlak aan de voet van de Schoorlse duinen. Hoewel nooit een echt talent geweest, heeft hij even meegetraind op de banen van Heerhugowaard. Na zijn middelbare school besloot hij naar Spanje te reizen om zijn tennisidool Juan Carlos Ferrero te ontmoeten en dat lukte. Hij mocht van coach Antonio Cascales meetrainen met de talenten en kon van dichtbij meemaken wat er voor nodig is om ontwikkeld te worden voor internationaal toptennis. Eenmaal terug in Nederland startte Bob met een jeugdvriend het (mini)bedrijf Racketbespanners, wat onlangs een reboot heeft gekregen via het online platform tennisracket-bespannen.nl. In Bob's boekenkast staan boeken van onder andere Stanley Franker, Nick Bolletieri en Chris Levitt. Hij is eeuwig dankbaar voor de kaarten die zijn ouders regelde voor de Roland Garros finale van 2005, waar Rafael Nadal zijn eerste Grand Slam veroverde. Bob werkt bij Decathlon Nederland als Afdelingsmanager en is daar lid van de Sport Export Group Artengo/Tennis. Via ilovetennis.nl wil Bob graag bijdragen aan het voeren van een discussie op niveau over wat er voor nodig is om het Nederlandse (top)tennis op een hoger niveau te krijgen.

One comment on “Nostalgie in Hilversum: Haase naar Melkhuisje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *